Tehuis gezocht

Linda

Linda is een jonge Riesenschauzerdame (geboren in februari 2016) die in eerste instantie wat terughoudend is naar mensen, maar als ze eenmaal vertrouwen heeft opgebouwd in je, is ze heel lief en wil ze graag in de buurt zijn waar haar mensen zijn. Met alle honden kan ze goed overweg en gedraagt zich eerder onderdanig als het op een confrontatie aankomt. Spelen doet ze graag met de Dwergschnauzer in het pleeggezin.

Door haar voormalige, oudere baasjes is ze afgegeven, omdat ze haar niet de opvoeding konden geven die ze nodig heeft als jonge hond en omdat ze katten in het geheel niet mag. Ze heeft een flinke jachtdrift en moet daarom aan de (lange) riem blijven. Ze kent inmiddels de basiscommando’s, maar heeft niet altijd zin die op te volgen. Haar concentratieduur past bij haar leeftijd van dit moment . Haar pleeggezin oefent met haar aan de lange sleeplijn en dan loopt ze netjes mee. Aan de korte riem loopt ze nog niet zo goed en dat vraagt ook wel eens een sterke arm, zodat ze haar pleegvader of –moeder niet omver trekt.

Ze heeft één pech (in mensenogen); ze heeft een aangeboren hartafwijking (PDA) waaraan ze op een leeftijd van 7 maanden geopereerd is. Inmiddels is ze goed ingesteld op de medicijnen die ze wel levenslang zal moeten innemen. Of ze 3 jaar of 10 jaar zal worden, is volgens de dierenarts niets van te zeggen. Twee keer per jaar moet ze voor controle naar de dierenarts. Dat vindt Linda overigens geen enkel probleem. Op basis van haar hartafwijking is Linda niet zo belastbaar als een andere hond van haar leeftijd. Hondensport en lange wandelingen zijn voor haar niet weggelegd, omdat ze niet zo’n groot uithoudingsvermogen heeft. Een uur gezellig wandelen is voor haar voldoende. Linda is gelukkig graag met haar neus bezig met zoeken en speuren, dus voor haar is een baasje dat met haar thuis of op een rustige plek buiten hiermee bezig wil zijn optimaal.

Linda kan verder goed alleen thuis blijven, maar dat vindt ze niet het leukste. Ze is graag bij haar mensen en protesteert luid, wanneer ze er een keer apart wordt gezet in huis. Op geluiden reageert ze in eerste instantie onzeker en angstig, maar ze herstelt zich ook snel. Autorijden doet ze graag. Kammen, borstelen en wassen gaat goed, maar de baardverzorging zou ze graag overslaan, maar ze staat het wel toe.

Wij zoeken voor Linda een plek bij een rustig huishouden waar ze familiehond mag zijn en waar van haar geen grote fysieke inspanningen verwacht worden, maar waar men wel met haar regelmatig neuswerk wil doen. Ze kan goed bij kinderen, als die haar voldoende rust kunnen gunnen. Een tweede „rustige“ hond, die niet heel de tijd met haar rondjes wil rennen.
kan graag aanwezig zijn.

Linda kan bezocht worden bij haar pleeggezin in de buurt van Kaiserslautern (Duitsland) en is van de RiesenSchnauzerNothilfe.
Wilt u meer over Linda weten? Neem dan contact Mieke Tiele van de Nederlandse Schnauzer Club, e-mail: sansjo2002@icloud.com of mobiel: 06 – 51 50 05 86.
Voor meer informatie over de Riesenschnauzernothilfe kunt u kijken op www.riesenschnauzernothilfe.de (in het Duits).

  

Informatie

Informatie over de te herplaatsen schnauzers wordt u gaarne verstrekt door Mieke Tiele.
Telefoon: 071 – 512 61 22
Mobiel: 06 – 51 50 05 86
Anonieme oproepen worden niet beantwoord.
E-mail: sansjo2002@icloud.com
Bereikbaar op ma. t/m do. tussen 11.00 uur en 16.00 uur
en ’s avonds na 19.00 uur.
Op vrij. tussen 10.00 uur en 16.00 uur en ’s avonds na 19.00 uur.

 

 

 

Onderstaande honden hebben een nieuwe gouden mand gevonden:

Buddy
06-06-2017
Heeft een nieuw mandje gevonden in Schilde (B)

Riggins
17-05-2017
Heeft een lekker warm gouden mand gevonden in Maartensdijk

Oskar
25-03-2017
Hij heeft een nieuw warm nest gevonden in Duitsland

Ferro
10-02-2017
Heeft een nieuw thuis gevonden in Duitsland

Lazlo en Varro
30-03-2017
Hun nieuwe warme thuis is voortaan in Eibergen

Lotti
25-03-2017
Haar nieuwe mand staat vanaf nu in Bilthoven

Hannes
07-02-2017
Hannes heeft nieuw thuis gevonden in Apeldoorn