In memoriam: Tam Tam

Het is stil in huis.

Op 7 mei hebben we onze lieve Tam Tam helaas moeten laten inslapen. Ze is ruim 16 jaar geworden. Twee jaar geleden werd een teen geamputeerd wegens plaveiselcelcarcinoom daarna begon ze aan een tweede jeugd. 5 mei maakten we nog onze dagelijkse boswandeling van ruim  40 minuten. ‘s Avonds werd ze erg onrustig wilde steeds naar buiten en dan weer naar binnen, uiteindelijk eindigde dat in braken waarna ze rustig is gaan slapen. De volgende dag kon ze echter nauwelijks op haar poten staan, had duidelijk pijn en waterige diarree. De dierenarts diagnostiseerde een ernstige darminfectie een infuus met antibiotica en pijnstillers  gaf onvoldoende blijvend resultaat,  ze voelde zich duidelijk erg ongelukkig en had pijn, waarna er niets anders opzat dan haar te laten inslapen.

Na Katinka van het Weverke en Coson”s Heike was Tam Tam onze derde schnauzer samen goed voor bijna 40 jaar schnauzerplezier.

Tam was de ideale hond, altijd naast je stoel, liefst met haar kop op je voet, altijd in voor een spelletje, een knuffel of een wandeling en vooral voor een hondenkoekje.

We zullen haar vreselijk missen.

Het is stil in huis.

N.Michel-Bensink