2011 In memoriam

15-11-11

MAX

Onze mooie man, onze kanjer, onze druktemaker is niet meer.
Dinsdag 15.11.2011 werd een snelgroeiende tumor in de buikholte geconstateerd met al uitzaaingen in de lever en longen. Zaterdag, 19.11.2011 hebben wij een einde moeten maken aan zijn lijden. Ongelooflijk en onbegrijpelijk en dat in de bloei van zijn leven. In deze 7 mooie jaren heeft hij ons leven kleurrijk verrijkt, het gemis is dan ook enorm. Hoe moeten we nu verder, 2 vertwijfelde baasjes, begrijpen er niets meer van.

Ben Quaedackers en Brigitte Gerringa, Tilburg
2004-2011

19-09-2011

Xandor

Op 19-09 hebben we onze lieve Xandor moeten laten inslapen, hij is 12
jaar en 10 maanden oud geworden het was een echte schnauzer erg lief in
huis maar o zo brutaal op straat met andere honden. De laatste paar
weken ging hij heel hard achteruit op de echo was te zien dat er
allemaal vlekken op zijn lever zaten daarbij had hij ook nog een
hartruis. Ja en dan komt de dag dat je hem moet laten inslapen, we
missen hem heel erg en zeker zijn vriendje Porlo, maar we zullen hem
nooit vergeten.
Groetjes, Marleen Ger en Porlo.

07-08-2011

Max

Max is overleden. 20-03-2007 – 07-08-2011

Trouwste vriend van Erik en Jacqueline Verhoef

 

15-07-2011

Hershey

Bij deze wil ik vermelden dat onze peper en zout middenslag schnauzer Hershey (-Bleika v. Irincka) (NHSB 2039421) (Tat. No. e 3057) die op 14 september 1995 bij fokker G. A. Den Haan-Peper is geboren, op 15 juli j.l. is overleden.

Van meet af aan was hij sterk en levendig — een hond die graag achter zijn frisbee op het Roozendaalsche Veld rende. Hij verheugde zich dagelijks op zijn koekjes bij de koffie met ons. ‘s Avonds wist hij feilloos wanneer het half tien was en hij ging op dat ogenblik voor de vrouw zitten zodat zij zou weten dat het tijd voor zijn koekje was. Toen mensen op bezoek kwamen, zag hij hen als verlangde aanwinsten voor zijn roedel en hij probeerde te voorkomen dat zij de deur uit zouden gaan toen zij wilden vertrekken. Hij was lief en ook eigenwijs. Steeds concurreerde hij met de vrouw wie het laatste woord zou hebben. Het was te zien dat hij vond dat hij het beter wist dan de tweevoeters met wie hij het huis deelde. Hij kon een onderdeel van het telefoontoestel horen dat vroeger geluid maakte dan de bel en hij snelde naar het apparaat terwijl het nog stil was. Daar stond hij ernaar te kijken met de houding: “Nou! Neem maar op!”

Tijdens zijn laatste jaar leed hij aan artrose in de heupen en hij had baat aan pijnstillers met het gevolg dat hij zijn gewone rondjes tot zijn laatste week met plezier maakte. Op dat punt bleef geen eten binnen en hij is aan een gezwel in de maag overleden.

Hoogachtend,
W.F. van Kouwenhoven

 
06-05-2011

Tam Tam

Het is stil in huis.

Op 7 mei hebben we onze lieve Tam Tam helaas moeten laten inslapen. Ze is ruim 16 jaar geworden. Twee jaar geleden werd een teen geamputeerd wegens plaveiselcelcarcinoom daarna begon ze aan een tweede jeugd. 5 mei maakten we nog onze dagelijkse boswandeling van ruim  40 minuten. ’s Avonds werd ze erg onrustig wilde steeds naar buiten en dan weer naar binnen, uiteindelijk eindigde dat in braken waarna ze rustig is gaan slapen. De volgende dag kon ze echter nauwelijks op haar poten staan, had duidelijk pijn en waterige diarree. De dierenarts diagnostiseerde een ernstige darminfectie een infuus met antibiotica en pijnstillers  gaf onvoldoende blijvend resultaat,  ze voelde zich duidelijk erg ongelukkig en had pijn, waarna er niets anders opzat dan haar te laten inslapen.

Na Katinka van het Weverke en Coson”s Heike was Tam Tam onze derde schnauzer samen goed voor bijna 40 jaar schnauzerplezier.
Tam was de ideale hond, altijd naast je stoel, liefst met haar kop op je voet, altijd in voor een spelletje, een knuffel of een wandeling en vooral voor een hondenkoekje.
We zullen haar vreselijk missen.
Het is stil in huis.

N.Michel-Bensink

 
27-04-2011

Kim

Op 27 april j.l. is stilletjes op haar geheel eigen manier ingeslapen mijn trouwe viervoeter middenslagschnauzer Kim. ( Yadin-Kim Het Hoog Oord) op de leeftijd van bijna 14 jaar !!!!!  iets waar ik al ruim een jaar rekening mee hielt , daar haar gezondheid langzaam achteruit ging, is ze sávonds op haar eigen kussen gaan liggen slapen en heb ik niet eens gemerkt dat ze haar laatste adem uitgeblazen heeft….totdat ik met de riem bij haar stond voor de laatste avondronde……was even schrikken, maar was zo blij voor haar dat ik niet een beslissing heb hoeven nemen . zo natuurlijk en ontspannen lag ze erbij. Dat gaf mij een goed gevoel, maar het verdriet is er niet minder om. Zo’n gemis !!! zal nog heel lang de herinnering vasthouden van deze wel heel erg lieve hond, die zoveel lief en leed met mij heeft gedeeld. Ze was er altijd !

Zij was de tweede schnauzer in huis, zodat ik de laatste 26  jaar de zorg voor schnauzers heb gehad .

Jose van der Zee- Woudstra,
Grou.

 
08-04-2011

Falko

Als gevolg van een 2e hersenbloeding hebben wij helaas een beslissing moeten nemen en onze hele lieve middenslagschnauzer Falko-Xsanne van de Vanenblikhoeve in moeten laten slapen, Falko is 16 en 9 maanden geworden.
Hij is vrijdag 8 april 2011 in zijn eigen omgeving rustig ingeslapen.
Falko had in augustus 2010 al een 1e hersenbloeding gehad en wonder boven wonder kwam hij er toch weer redelijk bovenop. Wij hebben er een ontzettende lieve en trouwe hond (huisvriend) aan gehad. Onze dank gaat vooral uit aan Gerard en Hennie Bruintjes waar we de afgelopen 16 jaar altijd heel gastvrij werden ontvangen als we Falko daar 2x per jaar lieten trimmen, uiteraard willen we ook Kim bedanken.

Falko, jij was onze hele lieve hond, het gemis zal heel erg zijn.

Eddy en Truus van Espelo

 
05-03-2011

Sammy

Als gevolg van leverkanker hebben wij helaas op zaterdag 5 maart j.l. onze lieve dwergschnauzer , Sammy van het Pauwenland ( Ned kampioen 2001) moeten laten inslapen.
Sammy is (slechts) 11 jaar geworden.
In augustus 2010 werd deze ziekte vastgesteld en kon daar helaas niets meer aan gedaan worden. De prognose was toen dat hij nog 2 tot 8 maanden te leven had. Wat dit betreft heeft hij het nog lang volgehouden. Echter wilden wij perse niet dat dit gepaard zou gaan met pijn lijden.
Tot een week geleden ging alles ook nog goed met Sammy, echter was hij inmiddels wel vrij dik geworden, met een hele harde buik en at (schrokte ) hij naast zijn normale portie eten alles op wat hij maar kon vinden. Dit schijnt ook een verschijnsel te zijn van leverkanker. Wel merkten wij dat hij toch wel achteruit ging want bv op de bank springen kon hij niet meer en de wandelingen met hem moesten wij inkorten.
Toen hij dus een paar dagen geleden plotseling bijna niet meer overeind kon komen en ook helemaal niet meer wilde eten en steeds (slijm ) moest overgeven, maar wel veel dronk en met zijn snuit in de waterbak bleef hangen, wisten wij dat dit niet in orde was en hebben wij de dierenarts laten komen. Deze heeft hem nog een paar spuitjes gegeven en medicijnen voor de misselijkheid die hij kennelijk had, waardoor hij ook niet meer wilde eten.
Helaas hielp dit alles niet, hij ging alleen maar verder achteruit en hebben wij Sammy een dag later thuis laten inslapen. Ons verdriet is groot, maar wij zijn ook opgelucht dat Sammy uit zijn “lijden” verlost is.

Sammy was onze vierde dwergschauzer en nu plotseling hebben wij sinds 1982 geen dwergschnauzer meer. Dit is heel vreemd ! Gelukkig hebben wij nog wel onze bijna tien jarige riesenschnauzer Figo of Dutch Spirit, (ook NK) die het momenteel zeer moeilijk heeft en maar niet kan begrijpen waar Sammy gebleven is, ondanks dat hij er bij was toen we Sammy lieten inslapen.

Sammy, jij was onze dikke vriend en wij hebben veel plezier aan jou beleefd. We zullen je heel erg missen.

Tiny en Corry Rulkens