Keurmeesters KCM 2017

De heer Dietmar Freudenberger uit Duitsland, hij keurt alle middenslagen en de zwarte dwergschnauzers.


Hallo, Ik ben Dietmar Freudenberger, ik ben 64 jaar en getrouwd. Afgelopen 15 jaar ben ik werkzaam geweest als kwaliteitsingenieur bij Ford in Keulen. Sinds januari 2016 ben ik met pensioen.
Mijn liefde voor de Pinschers en de Schnauzers begon in 1993. Eerst kwam er een zwarte dwergschnauzer in huis en korte tijd later volgde een zwarte middenslag. In 1984 werd ik lid van de Pinscher en Schnauzerclub in Duitsland. Vanaf dat moment bepaalden de pinschers en de schnauzers mijn leven. Ik houd van de pinschers en de schnauzers vanwege hun lichamelijke robuustheid, maar vooral ook om hun karakter en hun eigenzinnigheid. Dat is weliswaar niet eenvoudig met hun opvoeding maar desondanks een ideale familie- en sporthond. Dat is ook de reden waarom ik zoveel van dit ras ben gaan houden. Ik houd er ook van als dit karakter ook in de showring getoond wordt. Alleen maar stil en deels levenloos in de ring staan om te zeggen “Ik ben mooi” daar houd ik niet zo van.
Ik heb meerdere nesten zwarte dwergen en middenslagen gefokt. Mijn opleiding tot keurmeester begon in 1996 en 2 jaar later werd ik tot keurmeester benoemd. Sinds enkele jaren ben ik benoemd tot een 3-tallige geschillencommissie om klachten tegen keurmeesters te beoordelen. Dat kan zelfs tot een keurverbod leiden. Verder behoor ik tot de kring keurmeesters die honden op een speciale proef nieuw tot de fokkerij toe kunnen laten. Ook mag ik nieuwe keurmeesters beoordelen op hun eindexamen Dat is een zeer verantwoordelijke opgave. In 1997 ben ik gestopt met fokken door familie- en beroepsomstandigheden. In de PSK (duitse schnauzerclub) ben ik sinds 20 jaar voorzitter van de grootste landsgroep (regionale afdeling van de psk) met 900 leden. Inmiddels ben ik de trotse bezitter van een 7 jaar oude riesenschnauzer.

 

De heer Stefan Wächter keurt de Riesenschnauzers en de witte Dwergen.


Hallo, Ik ben Stefan Wächter, kom uit Duitsland ben geboren in 1970 en ben ras specialist voor 13 rassen, nl. de riesenschnauzers, de middenslagen, de dwergschnauzers, de Duitse pinschers, de dwergpinschers, de Affenpinschers, de Shar-pei, de Xoloitzxcuintle, de Perro sin Pélo del Péru, Thailand Ridgeback, Poedels, Chinese chrested, en de Coton de Tuléar.
Ik heb sinds 2006 mijn keurmeesters examen behaald, spreek 2 talen nl. Duits en Engels en heb in totaal in 11 landen gekeurd.
Ik wilde graag met 3 jaar een hond hebben, dat was mijn grootste wens, een hond die ik van mijn familie kreeg in 1973 en dat was een zwarte dwergpoedel. Twee jaar later kregen we ons eerste nest dwergpoedels onder de naam van de kennelnaam “vom Karlseck”. In meer dan 20 jaar werden er toy- en dwergpoedels gefokt onder deze kennelnaam in de kleuren zwart, bruin en bruin en zilver en werden deze fokprodukten in binnen- en buitenland succesvol geshowd.
Het ras Pinschers- en Schnauzers wordt door een groot aantal mensen bewonderd vanwege hun 3 verschillende variëteiten, verschillende kleuren, en hun karakter en hebben mij ook tot liefhebber van dit ras gemaakt. In 2010 kregen we een dwergschnauzer teef zwart zilver uit Duitse fokkerij en sindsdien fok ik samen met mijn vrouw Petra dit ras.  Uit onze fokkerij worden  meerdere dwergen succesvol tentoongesteld. Ook nemen we deel aan een test die het uithoudingsvermogen van onze dwergen op proef stelt.
Het is  voor mij een grote eer om op de kampioensclubmatch op de 24. September te komen keuren.

 

De heer Maarte Nuijen keurt de Peper en Zout dwergen en Zwart / Zilver dwergschnauzers.


Beste NSC,
Begin van het jaar werd ik uitgenodigd om als keurmeester te komen fungeren op KCM.
Natuurlijk heb ik deze uitnodiging aangenomen want het blijft een eer om voor deze dag gevraagd te worden. Wel was het even afwachten of de datum uit zou komen.
Ik was namelijk nog in afwachting op welke datum de KCM zou zijn van onze eigen Duitse pinschervereniging. En die uitnodiging om te komen keuren had ik ook reeds toegezegd.
Deze datum werd definitief later in het jaar dus kon ik het NSC-bestuur mijn komst toezeggen.
Waarom de Schnauzers mijn grote interesse hebben is voor de meesten al bekend maar voor diegene die het niet weten hierbij mijn uitleg.
De Schnauzers zijn aanverwant met mijn eigen ras de Duitse Pinscher, dus heb ik destijds de keuze gemaakt dit ras ook in mijn keurmeester pakket te krijgen.
Het rasexamen was in september 2012 en ben toen geslaagd voor alle Schnauzer varianten.
Daarna heb ik al op een meerdere shows mogen keuren waarvan zelfs paar keer in de buurlanden Duitsland, België en vorig jaar in Finland. Het is een geweldige ervaring om ook in het buitenland de Schnauzers in grote getalen te mogen keuren
Komende KCM kom ik met veel plezier keuren en hoop er met iedereen die aanwezig is er een leuke en fijne gezellige dag van maken.

Met vriendelijk groet,
Maarte Nuijen