Keurmeesters KCM 2019

Onderstaande keurmeesters hebben toegezegd om te komen keuren op onze KCM (veranderingen voorbehouden)

Mevr. Anita Roskam van Bergen

Ben al vanaf jongs af aan opgegroeid met honden en vele andere dieren die wij thuis hadden. Daardoor is mijn liefde voor honden, en de nieuwsgierigheid naar alle aspecten van de Kynologie begonnen.

Poedels delen al van jongs af aan mijn leven in alle maten en kleuren, nu nog de grote poedel in Abrikoos/Rood en Grijs.
Inmiddels heb ik dit bijzondere ras al 40 jaar en is mijn kennel Full House Blues sinds 1997 ingeschreven. Ik heb meerdere nationale en internationale kampioenen gehad en door heel Europa geshowd. Inmiddels fok en show ik een heel stuk minder al vind ik het nog steeds leuk.

Voordat ik keurmeester wou worden, heb ik 20 jaar op veel tentoonstellingen en clubmatchen gewerkt om de rassen te leren kennen.
Was onderdeel van de fok advies commissie voor de Poedel.
Heb show training gegeven bij verschillende Kynologenclubs.

Door mijn Passie voor Rasgroep 2: Ben ik in 2009 begonnen met een examen voor de Dwerg Pinscher. Gevolgd door de schnauzers die ik bij mijn vrienden erg goed had leren kennen en waarderen.

Rassen die ik nu mag keuren zijn:
FCI groep 2: Rasspecialist sectie 2.1. Schnauzers, Affen – Duitse – Dwerg Pinscher, Dobermann, Zwarte Russische Terriër, Mastiff, Boxer, Newfoundlander en Hollandse Smoushond.
FCI groep 9: Rasspecialist voor de Poedel, Bichon en Griffon sectie, Boston Terriër.

Het was een eer om in de volgende landen te mogen keuren, Nederland verschillende keren Winner Amsterdam, World dog show 2018. Duitsland Ispu, Oostenrijk, Finland, oa.

Het keuren van honden blijft voor mij een van de fijnste onderdelen van mijn kynologische hobby.

Alle exposanten een fijne dag gewenst, en misschien zien wij elkaar daar.

 

Mevr. Pamela Runderkamp
 
Met de komst van mijn eerste Old English Sheepdog “met stamboom” in 1985 is het allemaal begonnen en ben ik besmet met het virus “kynologie” of beter gezegd: “waar een uit de hand gelopen hobby allemaal toe kan leiden”.
Ik heb 5 nesten gefokt, veel geshowd, heel veel problemen en tegenslag op het gebied van gezondheid gehad bij mijn honden en helaas is mijn “laatste” zelf gefokte Old English Sheepdog “Pebbles Twinkling Star Chanel Vijf” (geb. 18-4-1999) op 22 juni 2011 overleden.

Februari 1999 ben ik geslaagd voor mijn eerste rasexamen, de Tibetaanse Terrier, ben toen gestopt met showen en fokken en inmiddels ben ik Groepskeurmeester van FCI Groep 9 en ben ik voor alle Britse, Franse en Belgische herders in FCI Groep 1 bevoegd. Daarnaast ben ik in FCI Groep 2 bevoegd voor de Affenpinscher, Duitse Pinscher, alle Schnauzers en de Tibetaanse Mastiff. In FCI Groep 3 voor de Australian Silky Terrier, de English Toy Terrier en de Yorkshire Terrier en in FCI Groep 5 voor de Basenji.

Ruim 30 jaar werk ik ook als ringmedewerkster op tentoonstellingen en kampioensclubmatches en verleen ik sinds een aantal jaar mijn medewerking tijdens keurmeesterexamens als zaalwacht, gedelegeerde of examinator en doe ik af en toe de coördinatie van Compacte Rasexamens tijdens evenementen van rasverenigingen en op tentoonstellingen. Ook doe ik zelf nog steeds examens.

In de volgende landen heb ik mogen keuren: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Finland, Ierland, Italië. Noord Ierland, Noorwegen, Oostenrijk. Polen, Rusland, Zweden en Nederland.

 

Dhr. Dick Baars

Voorstellen keurmeesterschap KCM Schnauzers gecombineerd met de andere sectie 1 rassen uit FCI groep 2
Hoewel mijn kynologische geschiedenis in 1968 startte met het houden van een of meer Boxers, is mijn verbondenheid met de Pinschers en Schnauzers minstens zo intens.
Tussen 1968 en 1995 was ik actief op de Nederlandse shows als ringmeester, schrijver en als mede-organisator van regionale Zaanse clubmatches; heel kort was ik ook bestuurslid van de Kynologenclub en van de Nederlandse Boxer Club.
Verder werd ik in 1976 (tot 1989) de rechter hand van Martin van de Weijer in zijn functie van organisator van de Winnershows. Bijdragen aan de Winnershows leverde ik van medio jaren negentig tot eind 2010.

De clubmatches van de Nederlandse Schnauzerclub heb ik bijna zonder onderbreking sinds medio de jaren 80 bijgewoond, eerst als ringmedewerker, na mijn “diplomering” als zodanig ook regelmatig als keurmeester. In de tijd dat ik de rubriek Pinschers en Schnauzers voor de Hondenwereld verzorgde, was ik daarnaast actief als verslaggever. Ik was niet helemaal verbaasd toen de toenmalige voorzitter mevrouw Stuifbergen-Hoetjes mij vroeg mijn medewerking te verlenen aan het vervaardigen van het jubileumboek. Onder auspiciën van Bas Bosch (hoofdredacteur van de Hondenwereld maar ook zelfstandig uitgever) kwam dat boek tot stand waarin ik met name verantwoordelijk was voor de geschiedschrijving van de club. De toen kersverse voorzitter Leonie Verbruggen kon het boek medio 1998 in ontvangst nemen.
In juli 1997 deed ik keurmeesterexamen voor de Schnauzers. Benoeming volgde pas begin 1998 omdat ik als extra inspanning nog drie keer moest gaan schrijven bij een Nederlandse keurmeester. De reden was dat ik tijdens het examen de maat van de Dwergen niet goed in de gaten had gehouden!. Bijzonder trots was ik toen mijn eerste keuring plaats mocht vinden op de ISPU-show die toen in Nederland werd gehouden. De Dwergen Peper en Zout en de Riesen Peper en Zout werden aan mij toegewezen. Wat een eer.
Schnauzers heb ik sindsdien in vele landen mogen keuren, waaronder vaak in Duitsland en Nederland alsmede in Finland, Zweden, België, Italië, Polen, Tsjechië, Zwitserland en Ierland.
Het keuren op de aanstaande Schnauzershow die tot mijn grote genoegen weer eens wordt gecombineerd met de andere rassen uit sectie 1 van de FCI-groep 2, zie ik met heel veel plezier tegemoet.

 

Dhr. John Williams

Opgegroeid in een gezin met een Boxer, vervolgens Engelse Bulldoggen en Mopsen.
Ik ben sinds 1986 keurmeester vooral eerst voor de Engelse Bulldog en Franse Bulldog. Na enkele jaren deze twee rassen gekeurd te hebben ben ik verder gegaan in groep 2 en vervolgens de kleine mollosertjes in groep 9. Ook de Bullbreeds in de terrier groep trekken me enorm.
Ik ben sinds alweer enige jaren groepskeurmeester voor FCI group 2.
Ik ben ere-voorzitter van de rasvereniging voor Franse Bulldoggen, waar ik weer in het bestuur terug ben gekeerd. Ik ben ook jaren lang bestuurslid geweest van de Engelse Bulldog Club Nederland , waarvan enkele jaren voorzitter.
Thuis in het bezit van een Engelse Bulldog en een Bull Mastiff.
Ik heb mijn keuringen mogen uitvoeren in reeds vele landen.

 

Dhr. Harry Lafleur

 

Indeling per Keurmeester:
Mevr. Anita Roskam (Nederland)
Russische Terrier
Dobermann
Dwergpinscher

Dhr. Dick Baars (Nederland)
Hollandse Smoushond
Oostenrijkse Pinscher
Dwergschnauzer zwart
Dwergschnauzer peper en zout teven
Dwergschnauzer wit

Mevr. Pamela Runderkamp (Nederland)
Affenpinscher
Dwergschnauzer peper en zout reuen
Dwergschnauzer zwart-zilver

Dhr. John Williams (Nederland)
Duitse Pinscher
Riesenschnauzer zwart
Riesenschnauzer peper en zout
Schnauzer Middenslag zwart
Schnauzer Middenslag peper en zout

BIS
Dhr. John Williams (Nederland)

Junior handling
Mevr. Anita Roskam (Nederland)

Inventarisatie:
Dhr. Harry Lafleur (Nederland)

(veranderingen voorbehouden)