Keurmeesters KCM 2020

Indeling:
Hr. Andre v.d. Broek  (NL)                 Riesenschnauzers + witte DwergschnauzersHr.
Harry Lafleur  (NL)                              Middenslagschnauzers + zwarte Dwergschnauzers
Mevr. Pamela Runderkamp  (NL)    Peper en zout Dwergschnauzers + zwart-zilver Dwergschnauzers
Hr. John Williams  (NL)                     Inventarisatie, Juniorhandling en BIS

Keurmeesters stellen zich voor:

Andre van den Broek:

Ik heb ze nu niet meer maar heb gedurende ruim veertig jaar pharaohonden gehad en gefokt. Het gebeurde dan ook vaak dat als ik met de honden op straat liep mij gevraagd werd
“is dat een dobermann?”.
En als je niet beter weet dan zie je wel enkele gelijkenis. Dit deed me ertoe besluiten om naast de windhonden die ik al keurde ook keurmeester te worden voor de Dobermann wat dan ook geschiedde in 2000. De link, Pinscher en Schnauzer groep, en het vervolg namenlijk benoeming tot keurmeester voor de schnauzer volgde enkele jaren later in 2005.
Sindsdien heb ik het ras al in vele landen gekeurd inclusief Australie. Ook heb ik de eer gehad om op de ISPU show in Nederland de Riesenschnauzers te mogen keuren.
Het is dus niet de eerste keer dat ik op de kampioenschapsclubmatch keur en ik hoop dan ook vele mooie honden te mogen zien.
Ik zou zeggen tot ziens.

Harry Lafleur:

volgt nog

Pamela Runderkamp:

Met de komst van mijn eerste Old English Sheepdog “met stamboom” in 1985 is het allemaal begonnen en ben ik besmet met het virus “kynologie” of beter gezegd: “waar een uit de hand gelopen hobby allemaal toe kan leiden”.
Ik heb 5 nesten gefokt, veel geshowd, heel veel problemen en tegenslag op het gebied van gezondheid gehad bij mijn honden en helaas is mijn “laatste” zelf gefokte Old English Sheepdog “Pebbles Twinkling Star Chanel Vijf” (geb. 18-4-1999) op 22 juni 2011 overleden.

Februari 1999 ben ik geslaagd voor mijn eerste rasexamen, de Tibetaanse Terrier, ben toen gestopt met showen en fokken en inmiddels ben ik Groepskeurmeester van FCI Groep 9 en ben ik voor alle Britse, Franse en Belgische herders in FCI Groep 1 bevoegd. Daarnaast ben ik in FCI Groep 2 bevoegd voor de Affenpinscher, Duitse Pinscher, alle Schnauzers en de Tibetaanse Mastiff. In FCI Groep 3 voor de Australian Silky Terrier, de English Toy Terrier en de Yorkshire Terrier en in FCI Groep 5 voor de Basenji.

Ruim 30 jaar werk ik ook als ringmedewerkster op tentoonstellingen en kampioensclubmatches en verleen ik sinds een aantal jaar mijn medewerking tijdens keurmeesterexamens als zaalwacht, gedelegeerde of examinator en doe ik af en toe de coördinatie van Compacte Rasexamens tijdens evenementen van rasverenigingen en op tentoonstellingen. Ook doe ik zelf nog steeds examens.

In de volgende landen heb ik mogen keuren: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Finland, Ierland, Italië. Noord Ierland, Noorwegen, Oostenrijk. Polen, Rusland, Zweden en Nederland.

John Williams:

Opgegroeid in een gezin met een Boxer, vervolgens Engelse Bulldoggen en Mopsen.
Ik ben sinds 1986 keurmeester vooral eerst voor de Engelse Bulldog en Franse Bulldog. Na enkele jaren deze twee rassen gekeurd te hebben ben ik verder gegaan in groep 2 en vervolgens de kleine mollosertjes in groep 9. Ook de Bullbreeds in de terrier groep trekken me enorm.
Ik ben sinds alweer enige jaren groepskeurmeester voor FCI group 2.
Ik ben ere-voorzitter van de rasvereniging voor Franse Bulldoggen, waar ik weer in het bestuur terug ben gekeerd. Ik ben ook jaren lang bestuurslid geweest van de Engelse Bulldog Club Nederland , waarvan enkele jaren voorzitter.
Thuis in het bezit van een Engelse Bulldog en een Bull Mastiff.
Ik heb mijn keuringen mogen uitvoeren in reeds vele landen.