Keurmeesters KCM 2021

Keurmeesters stellen zich voor:

Andre van den Broek

Ik heb ze nu niet meer maar heb gedurende ruim veertig jaar pharaohonden gehad en gefokt. Het gebeurde dan ook vaak dat als ik met de honden op straat liep mij gevraagd werd “is dat een dobermann?”.
En als je niet beter weet dan zie je wel enkele gelijkenis. Dit deed me ertoe besluiten om naast de windhonden die ik al keurde ook keurmeester te worden voor de Dobermann wat dan ook geschiedde in 2000. De link, Pinscher en Schnauzer groep, en het vervolg namenlijk benoeming tot keurmeester voor de schnauzer volgde enkele jaren later in 2005.
Sindsdien heb ik het ras al in vele landen gekeurd inclusief Australie. Ook heb ik de eer gehad om op de ISPU show in Nederland de Riesenschnauzers te mogen keuren.
Het is dus niet de eerste keer dat ik op de kampioenschapsclubmatch keur en ik hoop dan ook vele mooie honden te mogen zien.

Ik zou zeggen tot ziens.

Pamela Runderkamp

Keurmeester Pamela Runderkamp heeft zich vanwege ziekte teruggetrokken als keurmeester.  Zij zou de Dwergschnauzer peper en zout en de Dwergschnauzer zwart-zilver gaan keuren.
Omdat wij op zo’n korte termijn geen andere keurmeester hebben kunnen vinden worden deze honden nu als volgt verdeeld over de andere keurmeesters:
Dwergschnauzer peper en zout: Dhr. Andre vd Broek
Dwergschnauzer zwart-zilver: Dhr. John Williams

John Williams

Opgegroeid in een gezin met een Boxer, vervolgens Engelse Bulldoggen en Mopsen.

Ik ben sinds 1986 keurmeester vooral eerst voor de Engelse Bulldog en Franse Bulldog. Na enkele jaren deze twee rassen gekeurd te hebben ben ik verder gegaan in groep 2 en vervolgens de kleine mollosertjes in groep 9. Ook de Bullbreeds in de terrier groep trekken me enorm.

Ik ben sinds alweer enige jaren groepskeurmeester voor FCI group 2.

Ik ben ere-voorzitter van de rasvereniging voor Franse Bulldoggen, waar ik weer in het bestuur terug ben gekeerd. Ik ben ook jaren lang bestuurslid geweest van de Engelse Bulldog Club Nederland , waarvan enkele jaren voorzitter.

Thuis in het bezit van een Engelse Bulldog en een Bull Mastiff.

Ik heb mijn keuringen mogen uitvoeren in reeds vele landen.

Harry Lafleur

Dick Baars

Voorstellen keurmeesterschap KCM Schnauzers gecombineerd met de andere sectie 1 rassen uit FCI groep 2
Hoewel mijn kynologische geschiedenis in 1968 startte met het houden van een of meer Boxers, is mijn verbondenheid met de Pinschers en Schnauzers minstens zo intens.
Tussen 1968 en 1995 was ik actief op de Nederlandse shows als ringmeester, schrijver en als mede-organisator van regionale Zaanse clubmatches; heel kort was ik ook bestuurslid van de Kynologenclub en van de Nederlandse Boxer Club.
Verder werd ik in 1976 (tot 1989) de rechter hand van Martin van de Weijer in zijn functie van organisator van de Winnershows. Bijdragen aan de Winnershows leverde ik van medio jaren negentig tot eind 2010.

De clubmatches van de Nederlandse Schnauzerclub heb ik bijna zonder onderbreking sinds medio de jaren 80 bijgewoond, eerst als ringmedewerker, na mijn “diplomering” als zodanig ook regelmatig als keurmeester. In de tijd dat ik de rubriek Pinschers en Schnauzers voor de Hondenwereld verzorgde, was ik daarnaast actief als verslaggever. Ik was niet helemaal verbaasd toen de toenmalige voorzitter mevrouw Stuifbergen-Hoetjes mij vroeg mijn medewerking te verlenen aan het vervaardigen van het jubileumboek. Onder auspiciën van Bas Bosch (hoofdredacteur van de Hondenwereld maar ook zelfstandig uitgever) kwam dat boek tot stand waarin ik met name verantwoordelijk was voor de geschiedschrijving van de club. De toen kersverse voorzitter Leonie Verbruggen kon het boek medio 1998 in ontvangst nemen.
In juli 1997 deed ik keurmeesterexamen voor de Schnauzers. Benoeming volgde pas begin 1998 omdat ik als extra inspanning nog drie keer moest gaan schrijven bij een Nederlandse keurmeester. De reden was dat ik tijdens het examen de maat van de Dwergen niet goed in de gaten had gehouden!. Bijzonder trots was ik toen mijn eerste keuring plaats mocht vinden op de ISPU-show die toen in Nederland werd gehouden. De Dwergen Peper en Zout en de Riesen Peper en Zout werden aan mij toegewezen. Wat een eer.
Schnauzers heb ik sindsdien in vele landen mogen keuren, waaronder vaak in Duitsland en Nederland alsmede in Finland, Zweden, België, Italië, Polen, Tsjechië, Zwitserland en Ierland.
Het keuren op de aanstaande Schnauzershow zie ik met heel veel plezier tegemoet.