Keurmeesters

 

Wendy van Oosten

Een Hollandse Herdershond Langhaar was mijn eerste eigen hond, ik was 13 jaar. Met plezier trainde ik met de Hollandse Herders en leerde als kind al veel en vond het leuk om Junior Handling te doen, nog steeds ben ik betrokken bij de Junior Handling. Sinds 2011 ben ik een FCI keurmeester en heb verschillende keren mogen keuren en Nederland en een paar specialties in het buitenland. Ik ben keurmeester van de volgende rassen:
Chinese Naakthond, Kromföhrlander, Poedels, Havanezer, Welsh Corgi Pembroke, Coton de Tuléar, Tibetaanse Spaniel, Boston Terrier, Shih Tzu, Cavalier King Charles Spaniel, Schnauzers, Mopshond en Markiesje.
Dag in dag uit werk ik met honden en hondenmensen, mijn passie en mijn ‘way of life’. Chinese Naakthonden zijn sinds 2000 in mijn leven. Onze Happy Dancing Chineesjes worden over de hele wereld geshowd en hebben al veel titels gewonnen. Voor de waak heb ik een Riesenschnauzer peper en zout, Bjørn, een prachtige gouden en eerlijke hond!
Tijdens deze show mag ik voor het eerst de Schnauzers keuren en ben verheugd om één van de keurmeesters te zijn tijdens de Kampioenschapsclubmatch.
Groetjes, Wendy

Margrit Roloff

Ik ben in 1980 fokster geworden van de Dwergschnauzer en met specialiteit wit.
Sinds 1990 ben ik keurmeester van de groep Pinschers en Schnauzers.
In 1996 is mijn eerste boek verschenen:” Ein Hund für Kenner”, gevolgd in
2000 door het boek ”Zwergschnauzer”.
Tot vandaag fok ik nog steeds Dwergschnauzers met groot plezier onder de naam Vom Bommerholz.
Graag wil ik een bijdrage leveren aan de Kampioensclubmatch van de NSC.

John Wauben

Op 1 juli 1979 begon  mijn passie voor honden. We kregen toen onze eerste Old English Sheepdog, Nobi.
Nobi leerde ons nog meer van honden te houden en vooral er wat mee en voor te gaan doen. Binnen de Maastrichtse Honden Sport Vereniging zijn heel wat uurtjes doorgebracht. Sinds 1985 ben ik keurmeester voor de Old English Sheepdog en later werden er dat steeds meer. Nu keur ik alle rassen in de groepen 1, 2, 4, 6 en 10.
In de loop de Jaren zijn er al heel wat honden in huis geweest. Eenmaal hier, nooit meer weg. We hebben Bobtails, Duitse Staande Draadharen gehad en sinds een groot aantal Jaren ook Newfoundlanders en Petits Bassets Griffon Vendeen. Die laatste twee rassen zijn er nog steeds.
Ik heb vooral een passie voor het werken met honden. Zo hou ik van het waterwerk met onze Newfies en jaag ik wel eens met onze Petits….
Binnen de kynologie ben ik al heel lang voorzitter van de stichting Hondententoonstelling Maastricht, leid ik mensen op in de kynologie, help ik collega’s en buitenlandse Kennelclubs met het opzetten van hun educatie voor keurmeesters ben ik bestuurslid van de Raad van Beheer en maak ik deel uit van de Internationale FCI Keurmeesters commissie en de Internationaal Fokkerijcommissie.
Voor mij zijn de beste honden, mooie honden die kunnen doen waarvoor ze oorspronkelijk gefokt werden. Honden zonder overdrijving en zonder problemen. Gelukkig hebben we nog heel veel honden die aan die vereisten voldoen.
En daarom hou ik ervan om te keuren.
John Wauben