Mededelingen

Oproep onderzoek darmgezondheid

Geacht lid van de Nederlandse Schnauzer Club,

Als studente aan de Christelijke Agrarische Hogeschool te Dronten voer ik als afstudeerstage een veldonderzoek uit naar het effect van specifieke ingrediënten op de darmgezondheid van honden met chronische diarree. De specifieke ingrediënten zijn boterzuur en plasma-eiwit. Boterzuur is een belangrijke energiebron voor cellen in de darmen. Plasma-eiwit is goed verteerbaar en beschermt tegen schadelijke darmbacteriën. De twee ingrediënten zijn volledig veilig.

Voor dit onderzoek word ik begeleid door Daniëlle Saris, Lonneke Noorman en Professor Anton Beynen die eerder werkzaam was bij de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht en allen thans werkzaam zijn bij Vobra Special Petfoods.

Voor het onderzoek ben ik nog op zoek naar hondeneigenaren waarvan de hond chronische diarree heeft. Dit betreft honden met meerdere malen per week zachte ontlasting/diarree. Door deelname levert de hondeneigenaar een bijdrage aan kennis over de behandeling van diarree via de voeding met mogelijk een geschikte toepassing voor zijn/haar hond.

Als u meer informatie wilt of als u mee wilt werken aan dit onderzoek kunt u contact opnemen via de onderstaande gegevens.

Alvast bedankt voor uw medewerking.
Met vriendelijke groet,

Joyce Six

E-mail:            darmonderzoek@vobra.nl
Tel nr.:            06-10842881
Website          darmonderzoek.blogspot.nl