Middenslagschnauzer

De overkoepelende vereniging voor MiddenslagSchnauzers

Denkt u erover om een Middenslagschnauzer pup aan te schaffen? Dan kunt u hiervoor het beste terecht bij de Nederlandse Schnauzer Club. U kunt via ons kiezen voor een erkende fokker. Uw pup zal komen uit een betrouwbaar gefokt nest. Onze fokkers houden zich allemaal aan de strenge voorwaarden. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat het Schnauzerras zuiver blijft en in stand gehouden wordt. U heeft hierbij de garantie dat de pup van uw keuze gezond gefokt is en vanuit de beste condities bij u een fijn thuis kan krijgen. U kent dit type Schnauzer misschien ook uit de oude benaming als Ruwharige Pinscher. Deze naam werd gegeven aan de soort bij de oprichting van de allereerste Pinscher en Schnauzerclub in 1895. Het gaat uiteindelijk om dezelfde hond, maar met twee verschillende benamingen.

Uw Middenslagschnauzer pup als kleine jager

Een Middenslagschnauzer kreeg aan het begin van de vorige eeuw de bijnaam “rattenvanger”. De Middenslagschnauzer zat namelijk veelvuldig tussen de paarden in de weilanden. Dat was namelijk voor de Middenslagschnauzer de beste plek om knaagdieren te vangen. Dat deed hij veel en vaak. Razendsnel werden knaagdieren gevonden en gepakt. Wil uw pup dus steeds naar de paarden in het weiland? Dan is ook uw pup direct begonnen om de reputatie als rattenvanger in stand te houden. Bij de paarden is nou eenmaal het beste plekje te vinden om knaagdieren te vangen. Heeft u ongewenste muizen in huis? Dan kan misschien juist de Middenslagschnauzer ervoor zorgen dat de overlast van muizen ophoudt.

Middenslagschnauzer

Typische kenmerken van de Middenslagschnauzer

Wellicht overweegt u om juist een pup van deze hoofdsoort Schnauzer aan te schaffen. Om te bepalen of deze hond voor u het meest geschikt is bieden we u wat houvast met de beschrijving van een aantal typische kenmerken:

  • Levendig karakter
  • Vriendelijk en speels
  • Gek op met kinderen
  • Grote toewijding naar de baas
  • Slim en volhardend

Deze hond is bij uitstek geschikt voor mensen die juist bovenstaande eigenschappen weten te waarderen. De levendigheid van de hond vertaalt zich bijna nooit in overdreven blaffen. Dit blijft bijna altijd binnen de perken en is goed te corrigeren.

Meer informatie over uw Middenslagschnauzer pup

Voor meer informatie kunt u ons bellen op telefoonnummer 040-2068990. Een e-mail met uw vragen stuurt u naar het secretariaat van de Nederlandse Schnauzer Club. E-mailadres secretariaat@schnauzer.nl. Bent u binnenkort ook de trotse eigenaar van een Middenslagschnauzer pup?