Riesenschnauzer pup

Over de Nederlandse Schnauzer Club

Zoekt u een Riesenschnauzer pup? Dan kunt u hiervoor het best terecht via de Nederlandse Schnauzer Club. Wij zijn de overkoepelende organisatie voor fokkers van Schnauzers. Door een pup bij een van de bij ons aangesloten fokkers te kopen, bent u verzekerd van de best mogelijk Riesenschnauzer of een pup van de andere hoofdsoorten Schnauzer. Wil u direct nagaan of er een pup die bij u past beschikbaar is? Bekijk dan het actuele aanbod bij onze fokkers. Soms is het verstandig om wat langer te wachten op een nest pups. Zit uw favoriete nestje er op dit moment niet bij? Bekijk dan alvast wat er de komende maanden geboren gaat worden.

Over de Riesenschnauzer

De Riesenschnauzer is een van de drie hoofdsoorten van het Schnauzer ras. Hij geldt als gezelschapshond, maar is ook uitstekend geschikt om vee mee te drijven. Daarvoor werd dit type Schnauzer ook voor het eerst gebruikt. In Zuid-Duitsland werd duidelijk dat de Riesenschnauzer zeer geschikt was als werkhond. Dat klinkt in de huidige tijd misschien een beetje vreemd. De erkenning als werkhond om vee mee te drijven is in 1925 vastgelegd in een officieel document. Ziet u dus uw Riesenschnauzer pup aanstalten maken om schapen of koeien bij elkaar te drijven? Dan zit dit gewoon in het ras.

Riesenschnauzer pup

Typische kenmerken van de Riesenschnauzer

Bent u van plan om een pup van dit type Schnauzer aan te schaffen? Dan kunt u rekening houden met deze specifieke kenmerken:

  • Gelijkmatig in gedrag en karakter
  • Grote loyaliteit naar de baas
  • Sterk ontwikkelde zintuigen
  • Krachtige hond die goed te trainen is
  • Zelfverzekerd en uitstekende resistentie tegen weersomstandigheden en ziektes

Wilt u hier meer over weten? Dan gaat u het beste te rade bij anderen die al zo’n hond hebben of er ervaring mee hebben. Zo kunt u nog beter bepalen of een pup van dit type Schnauzer voor u het beste aansluit bij uw wensen.

Neem contact op met de specialisten over uw Riesenschnauzer pup

Bij de Nederlandse Schnauzer Club geven we u graag meer informatie over de mogelijkheden om een pup aan te schaffen. Alle fokkers die zich serieus met de ontwikkeling en instandhouding van de Schnauzer bezighouden zijn bij ons aangesloten. Neem contact op met het secretariaat voor algemene informatie. Stuur uw e-mail naar het e-mailadres van ons secretariaat. Het e-mailadres is secretariaat@schnauzer.nl U kunt ook ook bellen met uw vragen over de Riesenschnauzer pup op telefoonnummer 040-2068990.