Schnauzervereniging

Het overzicht voor fokker, eigenaar en liefhebber

Wilt u lid worden of meer weten over de Schnauzervereniging? De Schnauzervereniging in Nederland wordt gevormd door de Nederlandse Schnauzer Club. Een professionele club mensen die al sinds 1949 Koninklijke goedkeuring geniet. Wij zijn erkend door de Raad van Beheer en zijn sinds 1922 dé Schnauzervereniging voor heel Nederland. Wij zorgen dat de belangen van de Schnauzer worden gediend door een strenge controle op fokkers en houden de fokprogramma’s nauwlettend in de gaten. Het overzicht van het actuele aanbod van Schnauzer pups en komende nestjes wordt op onze website vermeld. Als aankomend en huidig eigenaar van een Schnauzer pup heeft u de zekerheid van een gezonde pup die op een verantwoorde manier is gefokt.

Waarom we zo gek zijn op Schnauzers?

Een Schnauzer is lief, aanhankelijk slim en enthousiast. Enorm trouw aan de baas en lief voor kinderen. Er zijn drie verschillende hoofdsoorten. De kenmerken van deze soorten zijn ongeveer dezelfde, waarbij de Dwergschnauzer vaak wordt gekozen als de ideale hond in situaties waar de ruimte beperkt is. Bijvoorbeeld in een appartement. Een Schnauzer is vaak speels, maar weet ook het enthousiasme in toom te houden door niet overdreven veel te blaffen. Het oprichten van de Schnauzervereniging is een logisch gevolg geweest van de passie voor deze honden. Ons huidige bestuur haalt de belangrijkste motivatie ook uit enorme liefde voor de soort.

Schnauzervereniging

De voordelen van een lidmaatschap van de Schnauzervereniging

Met een lidmaatschap van de Nederlandse Schnauzer Club geniet u van de volgende voordelen:

  • U steunt de belangen van de Schnauzer in brede zin
  • 6 x Per jaar een clubblad boordevol informatie
  • Organisatie van evenementen voor leden
  • Een actueel vraag- en aanbod overzicht van Schnauzers
  • Bijdrage aan de instandhouding van een goede fokkersgemeenschap

Om voor u als liefhebber en/of eigenaar van Schnauzers de soort goed en gezond te houden worden onze fokkers frequent en streng gecontroleerd. Zo zorgen we er als Schnauzervereniging voor dat de belangen van de dieren nooit ten prooi kunnen vallen aan commerciële motieven. Een fokker is voor ons ook een liefhebber. Iemand die het beste met de dieren voorheeft en voor iedere hond een goed baasje wil.

Neem contact op met de Schnauzervereniging

We geven u graag meer informatie over het voordeel dat een lidmaatschap bij de Schnauzervereniging u biedt. Neem daarvoor contact op met de Nederlandse Schnauzer Club via telefoonnummer 040-2068990. Een e-mail kunt u sturen naar het secretariaat via het e-mailadres secretariaat@schnauzer.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Bijvoorbeeld om uw lidmaatschap van de Schnauzervereniging in orde te maken.