Snertwandeling

SNERTWANDELING 6 januari 2013

Vorig jaar is gebleken dat er behoefte is aan een nieuwjaarswandeling. Een wandeling waarin we alle overtollige kilootjes die eraan zijn gekomen tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling er weer af kunnen lopen, samen met onze Schnauzerviervoeters.

Dit jaar hebben we gekozen voor de prachtige locatie Loonse en Drunense Duinen. De combinatie van hondvriendelijke horeca plus een plaats halverwege de wandeling waar de snert geserveerd kan worden, vormde een forse moeilijkheidsvergrotende factor. Restaurant Bosch en Duin is zeer hondvriendelijk, maar in het daarbij gelegen losloopgebied is geen geschikte mogelijkheid om de snert te kunnen serveren.

Uiteindelijk is het gelukt bij de loslooproute ten noordwesten van de Loonse en Drunense Duinen, vlak bij de Efteling. Het startpunt is daar normaal gesproken bij restaurant ‘’de Roestelberg’’, maar daar zijn groepen met meer dan 5 honden niet toegestaan, zelfs niet al zijn het keurig opgevoede Schnauzers. Dus zochten we verder, en kregen een speciale behandeling bij Brasserie (en recreatiepark) ‘’Het Genieten’’, vrijwel direct achter restaurant ‘’De Roestelberg’’.

In de Brasserie zijn honden ook niet toegestaan, aangezien daar een binnenspeelplaats voor kinderen is. Die kinderen lopen daar dan vaak op blote voeten rond, en dat is natuurlijk niet zo hygiënisch voor onze Schnauzers (tenminste, hygiëne was de reden dat honden niet binnen mogen).

Maar aan de andere kant van de keuken heeft de Brasserie nog een ruimte die vroeger snackbar is geweest. Die ruimte wordt exclusief voor de Nederlandse Schnauzer Club gereserveerd op zondag 6 januari. De gehele kaart is daar ook gewoon beschikbaar voor allen die wat wensen te drinken of eten (op eigen kosten).

We verzamelen op 6 januari tussen 12.00 en 13.00 uur en gaan een mooie route lopen. Het begin is even aangelijnd voor onze Schnauzers, maar al snel kunnen ze los en zich lekker uitleven. De route voert natuurlijk over duinlandschap, maar ook over geaccidenteerd bosterrein en ook een ven ontbreekt niet. Halverwege de wandeling zal er zelfgemaakte snert worden geserveerd, dit wordt  u aangeboden door de N.S.C.

Locatiegegevens: u rijdt naar de Roestelbergseweg nummer 3 te Kaatsheuvel, vlak voor restaurant ‘’De Roestelberg’’ gaat u linksaf en parkeert uw auto rechts op de parkeerplaats zodra u Brasserie ‘’Het Genieten’’ ziet. Vervolgens loopt u richting de slagbomen van het recreatiepark, direct na de slagbomen gaat u rechtsaf, direct om de hoek rechts is de ontvangstruimte.