Verhaaltjes

10 augustus 2011

Onze senioren en Op ontdekkingstocht met………

Onze Senioren,

Ach, als ik naar ons oudje kijk……al 15 jaar…goh wat gaat die tijd.

Ik zie haar nog zo geboren worden, bij de dierenarts, haar vliesje was gescheurd en dreigde te stikken….maar gelukkig is alles goed gekomen.

Ons meisje, de laatste van haar nestgenootjes kijkt vol wijsheid de wereld in. Ze maakt zich nergens druk over. Soms is ze een echt oud dametje, slaapt veel, maar dan is ze voor een paar tellen weer een jong veulentje.

Met de jaren komen de gebreken…dat hoort erbij, net zoals de zorgen.

Ze eet wanneer ze wilt, en alleen de lekkere dingen……ach laat maar gaan, wie weet hoelang ze hier nog rond loopt.

Ze kijkt heel alert naar het geravot van onze jongste twee en af en toe doet ze mee……

Met wandelen is ieder sprietje 20 x interessanter dan het lopen zelf, en ook weer stoer omdraaien om dat zelfde sprietje nogmaals uitgebreid te inspecteren……..en dan moet je je inhouden en niet gaan ergeren…..tenslotte is wandelen een uitje!

En ‘s avonds…..heerlijk tegen je aan liggen, lekker achter de oortjes krauwelen tot ze vol genot in slaap is gevallen……..

Groetjes Luus

Op ontdekkingstocht met………

De jongste van ons drietal dwergen  is Priska. Goh nog nooit zo’n hond gehad……

Stel je voor:

Je loopt lekker in goed gezelschap door het groen…..de riemen hangen los in je hand…en dan…plots duikt onze Priska de struiken in! Je ziet alleen een stukje kont met een kwispelende staart. Even zelf kijken…..en daar heeft onze meid een stel jonge eenden geschoten. Na goed dan, ik zeg op een dwingende toon dat ze moet volgen, wat ze ook doet…een beetje dansend…zo van: had je dat ook gezien!

Je bent net goed en wel weer in het wandeltempo en plots staat ze op haar achterpootjes, de neus de lucht in en blik gericht op een tak. Ik weer turen…en ja hoor een bonte specht. Net als  ik mijn man enthousiast wil vertellen wat ik gezien heb…….draait ze zich om, nog steeds op haar achterpootjes, en blaft naar een boom. Nou ja, wat heeft die nu weer gezien? Na even wat zoeken……zie ik twee eekhoorntjes in een boom spelen……..

En dan te bedenken dat ze mij altijd gezegd hebben dat een hond de neus in het gras heeft…..

Groetjes Luus